Pasta Tricolore

dsc_00051

Hej hej kära vänner,

Idag ska jag iväg och jobba i köket på en restaurang. Det ska bli ett stort nöje. Jag tycker det är så spännande att se och lära hur saker och ting fungerar i ett storkök. Samtidigt som jag stormar omkring i mat- och köksområdet jobbar jag med Eskobar i studion. Det både skrivs på nytt material och spelas in och testas. Arbetet går ruskigt bra och det känns som vi har riktigt bra prylar på gång.

Även bokrelease börjar närma sig. Endast några veckor kvar nu och jag längtar verkligen tills första exemplaret landar i min hand. Bok två är så gott som helt klar och skickas till förlaget i mitten på maj. Det är mycket att göra i min lilla värld, men det är så otroligt kul och inspirerande så jag skrattar mig igenom dagarna.

Här kommer ett gott middagsförslag för en tisdag just som denna…

Pasta Tricolore

4 portioner

4 portioner färsk pasta
150 g färsk babyspenat
3 färska kycklingfiléer
2 solovitlökar
10 soltorkade tomater
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
Citron
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Con Te Partiro

Makalöst vackert stycke, makalöst framfört av herr Bocelli tillsammans med ett riktigt fynd. Chianti Piccini kostar inte många slantar och är en riktigt trevlig upplevelse. Rekomenderas varmt!

Koka upp rikligt med vatten, salt som medelhavet.

Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlökarna och skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra väl och vänd sedan ner vitlök, soltorkade tomater, spenat, grädde och mjölk. Puttra ihop glädjen i några minuter.

Vänd ner er färska pasta i det kokande vattnet. Det tar endast 1-2 minuter så häng med. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja, vänd runt och täck med lock.

Smaka av såsen med citron, salt och peppar. och häll det sedan över pastan. Servera direkt.

Stor glädje till er alla! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. millan

    Hej!
    Ska det vara lite citrondroppar i slutet eller riven citronskal!?
    Italienarna har ju mkt citronskal i maten…..undrar bara hur Du gjorde?
    Hur som helst, denna maträtt finns på köksbordet ikväll 🙂
    Tackar! Må så gött! 🙂

  2. frederik

    Tjena,
    Jag pressade i lite saft, men zest fungerar givetvis utmärkt. Dock skulle jag då välja att zesta redan grädden hälls på så smakerna hinner utvecklas något… Smaklig spis. 🙂
    //Frederik