Lime & chilikyckling

Hej goda medborgare,

Idag är en bra dag, precis som igår och i morgon. Skönt! 🙂

Studion väntar, Eskobar är på banan och nu jobbas det flitigt med det nya materialet. Känns overkligt, men riktigt inspirerande och glädjande.

Lite finfint käk ska vi väl hinna med också? Vad sägs om en kyckling med smak av chili och lime?

Hey ho let’s go, som Ramones hade sagt;

Lime- & chilikyckling med basmatiris

4 portioner

4 kycklingbröstfiléer
Basmatiris till er alla
1/2 lime
2 tsk torkade chiliflingor (starka)
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
Kikkoman soja
flytande honung
bladpersilja & koriander
smör
Salt & svartpeppar
(Färska tomater i tärningar är mycket gott att blanda ner i riset vid servering.)

I kockens glas: Singha (1428)
I kockens öra: The Secret Sisters – Tennessee Me

Visst, låten passar inte alls in i temat, men den är så sjuuuuukt bra så man måste sprida glädjen ändå! Hahaha! 😀

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Strimla grovt kycklingfiléerna och bryn dem hastigt i lite smör. Salta & peppra lätt. Tvätta och zesta en halv lime i stekpannan. Pressa även ner saften från limen. Vänd ner crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning. Stänk även i cirka 1 tesked soja och 1 matsked honung.

Mortla lätt chiliflingorna och strö dem i pannan. Finhacka koriander och persilja och vänd ner 2/3 i stekpannan. Spara resten till riset. Låt puttra i cirka 8 minuter. Smaka av med soja & honung.

När riset är klart och inget kokvatten finns kvar i kastrullen, strö över resterande koriander och persilja och vänd varsamt runt med en gaffel. Vänd gärna ner några tärnade tomater också.

Servera glädjen bums, gärna med en kall Singha som är perfekt för att balansera upp hettan från chiliflingorna. Ofta saknas det sting i chiliflingorna som finns i butikshyllan. Vet ni att så är fallet med de flingor ni har i kryddskåpet så spetsa gärna skapelsen med färsk, het chilipeppar.

Smaklig spis vänner!

/Frederik

Du kanske också gillar