Krustader, krustader…

Tja tja,

Idag är jag författare igen. Jag ska direkt iväg till mitt författarbord där jag vill sitta och skriva på mina böcker (när det inte gäller kokböcker förstås). Det är bok nummer två i trilogin Drakarnas Land som står på arbetsschemat just nu. Del 1 är klar och är i layout just nu. Den hamnar i butikerna i april 2015 om jag inte minns fel. Helt otroligt spännande måste jag säga! En romanserie för läsare från cirka 8 år och uppåt skulle jag gissa på, spännande, lite läskigt och massor av coola drakar. (Min son Elvis beskrivning av boken, haha!!)

Innan jag drar på mig författarmössan tänkte jag tipsa er om lite gott plock. Njutning utlovas! 🙂

krustader, nyår, mingel, småplock, kanapéer, canapéer, snittar, plock, skumpa, champagne

PECORINOKRUSTADER MED POLKABETA & RÖKT PANCETTA

4 portioner

16 små krustader
100 g naturell färskost
100 g pecorino
1 dl skalade soroskärnor
80 g rökt pancetta i tärningar
1 polkabeta
3 msk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Riv pecorinon och gaffla ihop den med färskosten. Krydda med salt och peppar och smaka av. Låt stå svalt.

Hyvla polkabetan i så tunna skivor ni bara kan. Lägg dem bredvid varandra på ett fat, ringla över vinägern, strö över lite salt och peppar och låt dra i kylskåp i minst 30 minuter.

Rosta solroskärnorna gyllene i en torr stekpanna. Knaperstek pancettan.

Fyll krustaderna med ostsmeten och toppa med rostade solroskärnor, pancetta och en skiva polkabeta. Servera direkt.

AVOKADOKRUSTADER MED RÄKOR OCH PEPPARROT

4 portioner

1 avokado
½ dl crème fraiche
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och svartpeppar
16 räkor
2 msk riven färsk pepparrot
dill till garnering
nymalen svartpeppar
16 små krustader

 

Skala och kärna ur avokadon. Mosa fruktköttet med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Skala räkorna.

 

Fördela avokadokräm och räkor i krustaderna. Toppa med färskriven pepparrot och dill. Strö över nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Du kanske också gillar