Isterband med persiljestuvad potatis
Idag skiner den vackra solen på oss igen, det var ett tag sedan vi sågs. Snart ska jag dock få träffa mer av den, en veckas semester med sol och bad kommer att sitta som en smäck innan vi med full kraft drar igång med julmat, julfirande, advent, lucia, julöl osv.
Idag lagar jag upp en trerätters på ett företagsevent på Gastro Academt så det är bara att packa ihop knivarna och dra, men först tänkte jag att jag skulle tipsa er om en kanonfin middag, stor glädje!
ISTERBAND MED PERSILJESTUVAD POTATIS
2 portioner
2 fina isterband
500 g Nykokt potatis
1 knippe bladpersilja
1,5 dl Mjölk
0,75 dl Mellangrädde
1 msk Vetemjöl
Smör
Muskotnöt
Salt & svartpeppar
Serveras med rödbetor och gärna en klick grov svensk senap
Stek isterbanden i lite smör på medelvärme och vänd dem då och då med försiktig hand. De spricker lätt, men det gör i och för sig inte så mycket. De blir overkligt goda ändå.
Smält en klick smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll på mjölken och grädden och vispa så att inga klumpar bildas. Låt er bottenredning sjuda i 8-9 minuter och krydda sedan med en liten bunt finhackad bladpersilja, salt, peppar och gärna lite riven muskotnöt.
Skiva de skalade kokta potatisarna medan de fortfarande är varma och vänd ner dem i stuvningen. Låt värmas helt igenom och servera sedan hela hopplat tillsammans med de utsökta isterbanden, inlagda rödbetor och grov senap.
Livskvalitet på ett fat!