Krabba med dijonkräm och ruccolasallad

Krabba med dijonkräm

En riktigt lyxig lunch åt jag igår. Jag hade köpt hem en färsk krabba för att testa lite eftersom jag inte har någon större erfarenhet när det gäller just krabba.

Mat-Niklas hade någonstans tipsat om hur man skulle gå tillväga och jag tycker det funkade ganska bra. Det är dock väldigt pilligt och det drar ner betyget något på min Lyxlagat-skala… 😉

Gott är det hur som helst.

Krabba med dijonkräm och ruccolasallad

1 portion (eller 2 förrätter)

1 krabba
1/2 ask ruccola
1 citron
1 msk dijon
1 msk chèvre
2 msk matyoghurt
Svartpeppar
Flingsalt
1 baguette
I kockens glas: Giancarlo Ceci Chardonnay 2007 (nr 32151)
I kockens öra: Tom Petty – Learning to fly

Ett fynd enligt DN. Testa detta äppeldoftande krav-vin. Utsökt! Overkligt bra låt dessutom. Tack Mr Petty! 🙂

Rör ihop dijon, chèvre och yoghurt. Krydda med lite svartpeppar. Ställ svalt.

Gör i ordning krabban. Bryt bort ryggbenet som är invikt på undersidan. Ta därefter bort benen och klorna. Spara dessa.

Nu går det att ”lyfta” ur själva innanmätet och behålla skalet helt. Man får ta i lite. Dela innanmätet på mitten och gröp ur allt kött och rom. Separera dessa. Använd ett trä-grillspett och en liten sked. Gröp även ur klorna och benen.

”Rensa” skalet och klipp upp öppningen så det blir fina och jämna kanter. Hacka köttet och rommen för sig. Lägg upp det fint i skalet. Strö över lite flingsalt och pressa över lite citron.

Lägg upp sköljd ruccola och krabban ovanpå. Servera med dijonkrämen och nymald svartpeppar. En liten baguette sitter fint till.

Bon appetit gott folk!

//Frederik

Du kanske också gillar