Hoegaarden + smörgås = Sant!
Snart är det dags att ge sig av igen. Långa bussresor efter varje konsert. Vakna något förvirrad i en ny stad. Leta efter ett fik för att inmundiga lite frukost, göra någon intervju, duscha, äta middag, spela och in i bussen igen…
Så ser praktiskt taget varje dygn ut på turné. Ska bli riktigt kul att komma ut igen! 😀
Att sätta sig i solskenet på en uteservering i Wien och beställa in ett gott öl och en fin smörgås är aldrig fel. Ska försöka rapportera om de kulinariska äventyr jag stöter på.
Ta hand om er här hemma i Sverige så hörs vi under resans gång!
Hoegaarden och en god smörgås
1 portion
1 Ciabatta
2 salladsblad
3 skivor rökt kalkon
2 msk färskost naturell
2 skivor edamerost
1 tomat
5 skivor gurka
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk dijon
Flingsalt och svartpeppar
I kockens glas: 2 st Hoegaarden Grand Cru (nr 1620)
I kockens öra: Louis Armstrong – Dream a little dream of me
Innan smörgåsen skall monteras finns det tid för vila. Sätt er i solskenet, lyssna på låten och drick en av dina två Hoegaarden. Livskvalitet!
Blanda olja, vinäger dijon, salt och peppar i en lite burk med lock. Skaka som en galning. 🙂
Dela ciabattan och ringla över vinegretten på båda delarna. Låt det sugas in en aning. Bre sedan färskost på både över och underdel. Lägg sallad på underdelen. Fyll på med edamer, kalkon, tomat och gurka. Strö över lite extra flingsalt och nymald svartpeppar.
Lägg på överdelen och servera med en kyld Hoegaarden utomhus när ni väl funnit solens sken och vindens skugga.
Må väl gott folk!
//Frederik