Dags för Sill

untitled-1

I helgen hade vi Örjan Westerlund och hans fru Pia ombord för en silllunch. Förutom själva smakglädjen och trevnaden var det starten på en bok som ska samskrivas av mig och Örjan. Vi får nog avvakta med detaljer, men det kommer definitivt handla om mat och dryck! 🙂

untitled-2

Under tiden vi funderar på hur och vad vi ska formulera i detta kommande alster kan ni ju få njuta av en ytterst god sill.

Krämig sill med sikrom

1 burk abbas inläggningssill
1/2 gul lök
1 dl crème fraiche lätt
1/2 dl majonäs
1 litet knippe finhackad dill
1 litet knippe finhackad gräslök
1 msk sikrom
1/2 citron
10 skalade, hackade räkor
I kockens glas: Half n’ half (Guinness Extra Stout (nr 1561) Arton56 (nr 11427))
I kockens öra: Jan Johansson – Polska efter Höök Olle

Finhacka den gula löken och nlanda samman alla ingridienser förutom sill och räkor. Smaka av.

Skölj sillfiléerna och torka av dem. Skär dem i munsbitar och vänd mycket varsamt ner dem i röran.

Häll över glädjen i en burk med ett tätslutande lock och låt stå i kylskåp i 2 dygn.

Vid servering, vänd ner pressad citron och hackade räkor. Servera med kokt färskpotatis och knäckebröd. Så där ja!!! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar