Bruschetta i skärgården

Bruschetta

Lördagen den 7e Juni klockan 12.45.

Fredag
Nationaldagen bestod av en långtur genom Strömma kanal med några bekanta. Vid 18-tiden tuffade vi långsamt mot Stockholm för att släppa av våra vänner. Vände sedan kosan mot Waxholm och la till för natten vid 21-tiden. En fiskgryta och några glas vin, en svidande förlust i Uno Spinn och många skratt blev årets första natt i lillbåten.

Lördag
Löknäsvikens badvatten bjöd på 14,2°C. Helt klart något kallt för vår del. Marie avstod och jag stod för tidernas snabbaste dopp. Till lunch gjorde jag en bruschetta. Denna underbara italienska godbit… Hur kan det bli så gott..? Fantastiskt!

1 ciabatta
2 mogna tomater
1 näve färsk oregano
1 klyfta vitlök
olivolja
vit balsamvinäger
salt & peppar

Hetta upp olja i en stekpanna. Dela ciabattan i över- och underdel. Skala och dela vitlöksklyftan och gnid den omsorgsfullt över ciabattan.

Tärna tomaterna, finhacka oreganon och blanda samman med lite olivolja, en skvätt vinäger, salt och peppar.

Släng i vitlöken i pannan och stek brödet gyllenbrunt i oljan. Lägg tomatröran på toppen och servera omedelbart med ett glas rött eller en iskall öl.

Hörs snart vänner!

//FZ

Du kanske också gillar