BBQ Prawn Skewers & Tartar Sauce

Tja i höstrusket,

Här kommer ett recept som lämnar ovädret bakom oss och förflyttar oss till amerikanska södern där jag så gärna skulle befinna mig. Ofta… Innan grillning ser det ut som på bilden nedan, har tyvärr ingen bild på resultatet efter grillning eftersom det äts upp sp overkligt fort, haha! 🙂

För mer grymma BBQ-recept som garanterat funkar året runt (kom ihåg att grilla året runt!!) så kolla in min nya bok BBQ Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon. Stor lycka!

bbq prawns, skewers, prawn skewers, grillspett, räkspätt, grillade räkor, frederik zäll, bbq, tartarsås, tartar sauce, lyxlagat

Grillade räkor på spett & tartarsås

4 spett

12 kungsräkor
6 skivor bacon
1 citron
Tartarsås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk små kapris, sköljda
1 msk hackade cornichoner
¼ pressad citron
några droppar tabasco
salt & svartpeppar

Serveras med gröna, små salladsblad och körsbärstomater.

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av. Ställ kallt tills servering.

Stek baconet tills det är halvvägs färdigt.

Skala räkorna, men spara den yttersta svansen på skalet. Linda in räkorna i varsin halverad skiva bacon och trä upp dem på spett, tre vardera.

Använder ni träspett så blötlägg dessa först.

Grilla spetten på direkt värme, hög, tills baconet fått fin färg. Pressa över rikligt med citron och servera bums.

Du kanske också gillar