Grillat vid Domarudden
Tja tja,
Idag är det åter dags för Gastro Academy. Live Cooking med temat Italiensk Livslyx är precis så lyxigt och gott som det låter. Glädje! Vill ni ha koll på vad jag håller på med där och kanske till och med dyka upp på ett av mina evenemang framöver så kika in på gastroacademy.nu.
Kan man grilla även när det är lite kyligare? Ja, det kan man! Året runt så klart!!! Mitt tips är att ni grillar bums, hela tiden!! Köp en bärbar variant med väska så är det inga problem med smuts osv.
När det är avklarat så är det bara att grilla loss, var ni än befinner er. Vad sägs om att marinera lite kyckling i chili, sesamolja, vitlök, spiskummin, salt & svartpeppar. Därefter trär ni upp dem på spett och tar med dem i picnickorgen, i en tätslutande box.
Grilla dem på direkt värme tills de är helt genomstekta. Servera dem sedan i pitabröd eller i tortillas med sallad, skivad lök, tabasco och en god hummus. Har ni inte gjort hummus förut så kan jag meddela att det är grymt enkelt, i alla fall om man gör min snabbvariant nedan;
HUMMUS
1 burk kikärtor, ca 400g
1 klyfta vitlök
1 citron
spiskummin
tahini (sesampasta)
olivolja
spiskummin
salt & svartpeppar
Häll av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i en matberedare tillsammans med finhackad vitlök, en klick tahini, lite citronsaft och ungefär 3 msk olivolja. Mixa till en slät puré och smaka sedan av med spiskummin, salt och peppar. Servera hummusen välkyld.
Glädjeliv!
//Frederik