Utsökt marinad & rubb till fläskkarrén
Hej på er glada vänner,
Vi har haft en otroligt fartfylld helg med inflyttningsfest och framförallt kalas för vår lilla Elvis som fyllde 1 år i lördags. Nu ska vi ta det lugnt i den kommande veckan, åka lite båt, hänga på stranden och bara njuta av den otroliga sommar som just nu befinner sig i vår värld här på landet. Magiskt! 🙂
Mmm… Jordgubbstårta! 😀
I lördags hade vi alltså inte bara kalas för Elvis utan även inflyttningsfest på kvällen och då stod fem grillar i centrum. Idag tänkte jag dela med mig att en del bra tips till fläskkarrén som har blivit en av sommarens favoriter hemma hos oss…
Först och främst vill jag så klart meddela att min bokblogg har valt ut en ny bok att bläddra i och välkomnar er att läsa om den underbara druvan Shiraz.
Marinad à la Frederik
1 dl god olivolja
2 msk japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk citronsaft
2 msk Worcestershire Sauce
1 msk nymalen svartpeppar
2 msk dijon
1 gul lök i skivor
1 solovitlök, pressad
Marinaden är min egen favorit och är plockad ur min bok Lyxlagat på grillen. Blanda noggrant samman alla ingridienser i en stor skål. Lägg era köttbitar i dubbla fryspåsar och häll över marinaden. Låt marinera över natten. Vänd köttet i påsen några gånger under tiden. Torka av och grilla till allas overkliga glädje.
Rub för fläskkött
2 delar ekrökt svartpeppar
1 del torkad oregano
Mortla hårt den ekrökta svartpepparn och oreganon till en ganska finmalt pulver. Tillsätt sedan salt lagom för det antal köttbitar ni ska grilla. Rubba in rikligt med kryddbalndningen på det skivade köttets båda sidor och täck över med plastfilm. Låt vila i rumstemperatur i två timmar och grilla sedan till perfektion! 🙂