Turkisk fast food
Jag såg ett program på tv som hette något med Mediterranean Food som jag tyckte var ganska lockande. Mest kanske för att de visade upp heta stränder, palmer, några som drack en pilsner i solen, folk som åkte båt… Ojojoj vad jag längtar till sommaren.
Hur som helst så gick programledaren och åt lite turkisk snabbmat. Jag hann inte riktigt se och höra exakt vad det var, men jag sparade min tolkning i bakhuvudet och för några dagar sedan så hade jag lite underlig, men passande deg hemma. En blandning mellan tortillas och filodeg typ. Förslagsvis så använder man vanlig tortilla om man önskar testa detta…
Turkisk Wrap
2 portioner
2 stora tortillas
2 mogna tomater
150 g köttfärs
2 klyftor vitlök
1 stor gul lök
1 röd lök
Tomatpuré
1 kruka färsk koriander
Sallad
Torkade chiliflingor
Olivolja
Citron
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Anchor Steam Beer (nr 1575)
I kockens öra: George Strait – Cowboys Like Us
Riktigt amerikanskt i kockens lurar och trut. Jag kan inte värja mig, tycker det är sjukt bra! Både drycken och musiken… 🙂 Vill ni läsa på mer om drycken så kika på veckans öltips här>>.
Stek köttfärsen i lite olja. Pressa ned vitlöksklyftorna och smaka av med salt, svartpeppar och chiliflingor.
Lägg ut era tortillas på ett bord och bred ut tomatpuré i ett tunt lager över hela bröden.
Finhacka en gul lök och strö löken över bröden.
Hetta upp en stor stekpanna (där tortillan får plats) med lite olivolja. Stek därefter bröden med tomat och löksidan nedåt. Löken ska bli lite glansig och tomatpurén ska gotta in sig i brödet helt enkelt.
När detta är gjort, skölj och strimla sallad, tärna tomaterna och fördela godiset på bröden. Lägg även på den stekta köttfärsen och fint, fint skivad rödlök.
Avlsuta med att strö över massa finhackad koriander och pressa över lite citron. Krydda lätt med salt och peppar och rulla ihop det hela och hugg in. Inte så värst mycket lyxlagande kanske men en mycket god och enkel måltid ändå. 🙂
//Frederik
Erica ung fru och tvåbarnsmamma
Mmm alltså turkisk mat är SÅ himla gott. Jag verkligen älskar det. Har lagat otaliga casserole sen vi kom hem från årets turkietresa…
I helgen ska jag laga en avsmakningsmeny inspirerad från allt om mat förresten. 5 små rätter + 4 desserter. Bla ska vi testa ostron för första gången. Ska bli mycket spännande! Det går såklart följa på min blogg….största frågetecknet nu är vilka blommor jag ska ha i min blomstrande sallad för att inte förgifta oss alla, hehe..
trevlig helg på dig. Kram Erica
Erica ung fru och tvåbarnsmamma
Mmm alltså turkisk mat är SÅ himla gott. Jag verkligen älskar det. Har lagat otaliga casserole sen vi kom hem från årets turkietresa…
I helgen ska jag laga en avsmakningsmeny inspirerad från allt om mat förresten. 5 små rätter + 4 desserter. Bla ska vi testa ostron för första gången. Ska bli mycket spännande! Det går såklart följa på min blogg….största frågetecknet nu är vilka blommor jag ska ha i min blomstrande sallad för att inte förgifta oss alla, hehe..
trevlig helg på dig. Kram Erica