Pizza Magretto – del III
Vi har nu kommit till del 3 i min ”pizza serie”. 🙂
Det kommer garanterat fler eftersom jag är totalt såld på hemmagjord pizza numera. Bra ingredienser är givetvis grunden, men som vi pratat om här vid tidigare inlägg så är bakstenen en magisk kompis vid tillagandet av dessa godsaker.
Pizza Magretto
4 pizzor
Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
4 rejäla nävar tallegio d.o.p. – ost
4 färska tomater
1 burk Mutti pizzasås med oregano
80 g skivad Magretto (Kotlettrad)
I kockens glas: Ca’ de’ Rocchi Bardolino Classico 2008 (nr 95635)
I kockens öra: Dolly Parton – Backwoods Barbie
Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.
Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.
Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.
Sprid ut den goda pizzasåsen på degen med baksidan på en slev.
Lägg ut den galet goda magretton och försök nu verkligen att inte äta upp allt innan tillagningen. Det var nära i mitt fall! Haha! 🙂
Skär eller riv med händerna över massa god tallegio.
Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert. Strö över lite torkad oregano innan servering.
Riktigt riktigt stor njutning önskas er alla. Lev väl!
//Frederik
<!–Jag har fått tag på några riktiga italienska salami och salsiccia som gör livet värt att leva. (ännu mer) Har ni ätit färsk salsiccia någon gång? Efter att man har gjort det så vill man aldrig igen äta vanliga korvar. Det här är en helt och hållet annan smak, kvalitet, konsistens och njutning. Färsk salsiccia […]
Martina
Det är riktigt, riktigt gott med hemgjord pizza. Skrev i ditt förra pizzainlägg att jag skulle testa den färdiglagade pizzadegen ifrån Glenn Strömbergs collection. Gjorde det i helgen som gick men det var ingen höjdare, den blev för torr, mest i kanterna och smakade inte alls lika gott som hemgjord men….har man bråttom så är den ju förstås käck!