Tidernas sommarsallad

dsc_0002

God måndag gott folk,

Jag har varit i Örebro i helgen och det svider i huvudet än idag må jag säga. 🙂 En mycket glad och trevlig herrmiddag med god mat och gott i glasen stod på schemat. Trevnad!

Idag kommer ett jättelass med min kokbok hem till mig med bud. Nu är det många som ska få sina gratis-ex som tack för hjälp och inspiration. Hoppas ni andra funnit, köpt och uppskattat boken. 😉

En vacker sommardag som denna smakar en sommarsallad toppen. Testa denna som är fantastisk!

Sommarsallad med persika och mozzarella

4 portioner

4 goda bröd typ ciabatta
1 ask ruccola ca 100g
2 st mozzarella
2 pkt parmaskinka
3 persikor
1 citron
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Bestheim Crémant d’Alsace Brut Rosé (nr 7419)
I kockens öra: Elvis – King Creole

Skölj rucolan väl. Lägg den i en stor skål. Riv ner mozzarellan i stora munsbitar. Gör detsamma med all parmaskinka.

Kärna är persikorna och skär dem i mindre bitar. Pressa sedan över citronen, ringla över olja och krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Vänd varsamt runt och servera sedan direkt med ett gott bröd och ett glas vitt.

Helt overkligt gott! Glatt liv kära vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar