Räkrösti med finfin salsa
Idag kommer ett riktigt trevligt recept som med förel kan göras till ett buffébord, som en förrätt i mindre format eller som huvudrätt.
Fina smaker i spännande kombination. Läs på lite om Rösti här.
Räkrösti med tomatsalsa och grönsallad
4 portioner
500 g potatis
100 g rötselleri
1 morot
1 gul lök
225 g skalade räkor
4 msk mjöl
1 ägg
Citron
Olja
Salt och peppar
Tomatsalsa:
225 g körsbärstomater
1 röd lök
1/2 mango
1 röd chili
1/2 knippe färsk koriander
1/4 gurka
Vit balsamvinäger
Olivolja
Salt och peppar
I kockens glas: Tcherga Misket & Sauvignon Blanc (nr 2268)
I kockens öra: Mark Knopfler – Sultans Of Swing (live)
Ett glas havskyld Tcherga kan inte bli fel. Till det serveras idag tidernas bästa gitarrframträdande. Ta för er kära vänner. 🙂
Skär tomter, mango, rödlök och gurka i små tärningar. (en mirepoix)
Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriandern. Blanda samman det hela och ringla över lite vinäger och olja. Salta och peppra lätt och ställ i kylen till servering.
Riv potatis, selleri, morot och lök fint. Blanda ner räkor, mjöl och ett lätt vispat ägg. Salta och peppra omsorgsfullt. Pressa i några droppa citron. Blanda väl.
Forma 8 biffar av potatissmeten. Använd stansringar om du är lycklig och har tillgång till sådana.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna. Dra ner värmen och låt dem gå ca 6-8 minuter på varje sida. Pressa ned dem med en stekspade under stekningen.
Låt dem rinna av på lite hushållspapper och servera dem varma med tomatsalsa och en krispig grönsallad.
Smaklig spis mina vänner!
//Frederik