Stekt strömming med potatismos
Visst, visst!! Jag snubblade förbi ett paket strömming i min butik igår och då var det bara att köra. Bland det godaste jag vet!
STEKT STRÖMMING & POTATISMOS MED DILL- & KAVIARSÅS
4 portioner
600 g strömmingsfiléer (klipp bort ryggfenorna)
Rågmjöl, gräddmjölk & ströbröd
Salt & svartpeppar
Smör till stekning
Dill- & kaviarsåsen:
1,5 dl hemmagjord majonnäs
1,5 dl gräddfil
1/2 dl kaviar
1 litet knippe dill
Citronsaft
Flingsalt & svartpeppar
Serveras med kockens bästa potatismos, inlagd rödlök & en citronklyfta
Börja med att fixa klart alla tillbehör ni önskar, jag älskar inlagd rödlök till exempel och så ska gästerna givetvis få inmundiga ett riktigt gott potatis mos. När alla tillbehör är på gång kör vi igång med strömmingarna.
Häll upp mjöl på ett fat, gräddmjölk på ett andra fat och ströbröd på ett tredje. Vänd strömmingsfiléerna i mjölet, sedan gräddmjölken och sist ströbrödet. Lägg dem bredvid varandra på en skärbräda och salta och peppra på båda sidor.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskarna gyllenbruna på båda sidor och servera sedan direkt. Skulle det bli något över så lägg dem tillsammans med den inlagda rödlöken (och den lagen) så har ni en helt löjligt god inlagd stekt strömming till lunch i morgon! King! 🙂