Här bryggs det IPA
Hej vänner,
Här bryggs det som sagt IPA. Det är min första laddning och det känns ju helt otroligt spännande. Jag lästa någonstans meningen ”det är jobbigt för oss alkemister” och just dessa ord har jag tagit till mig och jag känner mig som en sann alkemist, haha! 🙂
Jag har jäst min ale i två veckor på jäskar och har just tillsatt prima (sockerlag) och tappat på flaska. Efter kapsyleringen ska min ale sekundärjäsa på flaska i ytterligare två veckor i 21°C, mörkerrum. Därefter blir det kylning och sen… Sen… SEN!!!! Hahaha, onsdag om två veckor blir det till att öppna och avnjuta min första egna IPA. Givetvis återkommer jag då med en rapport, men om allt går enligt plan så finns Svinninge IPA i större volymer inom kort!! 😉
Må gott så länge gott folk!
//Frederik
Mattias
Ska bli intressant att se hur ölet blev. Vad använde du för humle?
lyxlagat
Sannerligen intressant! 🙂 Citra är det i denna IPA. Jag fick ett startkit inklusive ett receptkit av min fru i födelsedagspresent som är från Lilla Köksbryggeriet så detta recept är helt och hållet deras. Jag håller just nu på med en amerikansk veteöl som också är från Lilla Köksbryggeriet, men den har jag kryddat upp lite med egna smaker. Det kan så klart bli precis hur som helst, haha! Därefter blir det en APA från samma företag. Sen tror jag att jag har fått så pass bra koll så att jag kan börja sätta ihop helt egna recept, men vill först testa detta för att komma igång. Hittills har allt funkat kanonbra, men som sagt så testas första brygden inte förrän nästa torsdag. Rapport återkommer jag så klart med! 🙂
//Frederik
Mattias
Det blir säkert bra. Citra ger en frisk och fin arom. Amarillo, Galaxy och Cascade är också fina humlesorter som passar bra i en IPA. Ett ”Lycka till” är väl lite sent nu men vi håller väl tummarna i alla fall. 🙂