Spenatsoppa med prinskorv och ägg
Helgen har gått och nu ska här jobbas igen. Hoppas ni alla haft en mycket fin helg. Jag och Daniel från bandet skall påbörja arbetet med en video idag. Känns kul och inspirerande.
Ikväll är det möte här på varvet och det innebär att min kökstid drabbas. Här kommer ett enkelt och bra lyxlagat recept då tiden inte riktigt finns.
Spenatsoppa med prinskorv och ägg
ca 3-4 portioner
500 g djupfryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
1,5 dl grädde 15%
1 citron
4 ägg
1 pkt prinskorv
2 krm cayennepeppar
Salt
Muskotnöt
Goda baguetter
I kockens glas: Starobrno Premium (nr 11341)
I kockens öra: Alison Krauss & Union Station – Crazy as me
En av världens vackraste sångröster och en isande klunk Tjeckisk pilsner sätter stämningen i köket ikväll.
Hårdkoka äggen och låt dem sedan vila i svalt vatten.
Hacka grovt den tinade spenaten och fräs den i lite smör tillsammans med finhackad gul lök. Strö över vetemjöl och vänd runt. Slå på grönsaksbuljongen och låt koka i ca 10-12 minuter under lock.
Stek slantade prinskorvar till fin färg.
Slå på grädde och pressa över 1/2 citron. Smaka av med salt, cayennepeppar, muskot och eventuellt lite mer citron.
Servera den utsökta soppan med hårkokt ägg, stekt prinskorv & en god baguette.
Smaklig spis mina vänner!
//Frederik