Snygga Crustader till buffébordet

Jaså, då var det alltså dags för mello, mello igen. (melodifestivalen alltså…) 🙂 Det innebär ju plockmat, snittar och glam eller hur? Här kommer ett grymt gott tillskott på buffébordet. Läckert, gott & snyggt!

Prästostkrustader med polkabeta och rostade solroskärnor

24 små färdiga krustader
3 dl grädde
1 litet ägg
1 äggula
100 g prästost
1 nypa salt
80 g rökt sidfläsk
1 polkabeta
3 msk vitvinsvinäger
1 dl skalade solroskärnor
Havssalt & vitpeppar
I kockens glas: Cline Zinfandel (nr 22283)
I kockens öra: Johnny Logan – Hold Me Now

Jag gillar Zinfandeldruvan. Den är genetsikt sätt densamma som Italienska Primitivo, men finns i Amerkia. Detta vin är elegant i all enkelhet. Testa! Till detta serveras en riktig klassiker. Johnny Logan! 🙂

Sätt ugnen på 150°C och rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr stekpanna.

Skär sidfläsket i små tärningar och stek knaprigt i en torr stekpanna. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

Skala polkabetan och hyvla ytterst tunna skivor i en mandolin eller med en osthyvel. Lägg skivorna på ett fat och häll över vinägern. Salta och peppra lätt och låt stå i kylen i minst 30 minuter.

Riv den underbara prästosten och blanda med ägg, äggula och en nypa salt. Vispa upp gärdden lätt och vänd sedan varsamt ned ostblandningen.

Fyll krustaderna med ostgrädden nästan ända upp. Baka i ugnen tills äggblandningen satt sig.

Låt krustaderna svalna något. Lägg sedan ner några knapriga fläskbitar, rostade solroskärnor och två skivor polkabeta i varje krustad och låt den största av njutningar infinna sig. 😀

//Frederik

Du kanske också gillar