Semestern är slut och livet leker!

krabbfiske

Hej på er vänner,

En vecka senare än planerat är jag nu åter i arbetande skede och leendet som sommarsemestern har gett oss sitter kvar utan minsta problem. En helt magisk semester har vi bakom oss med massor av äventyr, båtåkande, vänner och fester. Glädje helt enkelt!! 🙂

I natt kom vi hem från våra vänner Daniel & Cissi nere i Torekov och jag har just lämnat en sömnig Elvis på dagis. I Torekov fiskades det krabbor och jisses vilka hungriga krabater. Det var inte direkt som när jag brukar stå med kastspöt i timmar. Här var det bara att fira ner snöret med klädnypan och en skinkbit så kom de små (läskiga) krabborna fram ur sina hålor.

Krabbor

Ett finfin fångst på 20 minuter må jag säga. Givetvis är detta bara en kul grej för barnen så de hungriga krabborna fick sig varsin bit basturökt Boarpsskinka och sen var de tillbaka i plurret.

musselpasta

Riktigt gott och mysigt har vi även haft det i skärgården så klart. Många fina bilder och recept kommer eftersom här på bloggen. En av höjdarna är den enkla pastan ovan.

4 portioner spaghetti
1 burk musslor i vatten
2 tomater
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1 citron
Olivolja
Bladpersilja
Havssalt & svartpeppar
I kockens glas: Peroni Nastro Azzurro (1418)
I kockens öra: Lena Andersson – Är det konstigt att man längtar bort någon gång

Om man nu längtar bort någon gång så är det nog till viken där vi lagade till vår goda middag. Norra Gällnö är vackert må jag säga! 😉

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Vi har bara en platta på båten, så jag kokade pastan nästan klar först, hällde av den det mesta av vattnet och lät den vila i kastrullen med lock.

Skala och finhacka vitlöken och den gula löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och blondera den gula löken först. Tillsätt vitlöken efter 2 minuter och stek mjuk, men den få inte brynas.

Skölj och tärna tomaterna. Hacka persilja. Vänd ner tomat och persilja i stekpannan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Avsluta med att vända ner avrunna musslor. Häll det hela över spaghettin och servera direkt. Glädje!

Du kanske också gillar