Saltimbocca romana igen…
Ja, jag vet att jag bloggade om denna rätt för bara en kort tid sedan, men det råkade bli så gott så jag kände mig näst intill tvingad att bjuda på detta återigen. Denna gång frästa jag haricots vert i Marsala istället för vitt vin, men det gör ni ju så klart hur ni vill. Tomatsalladen med lite fint skivad rödlök, olja och rödvinsvinäger är klockren till. 🙂
På min andra blogg har jag idag skrivit några goda rader om hur den Gröna Demonen dracks. Ta er gärna två minuter och kika där också!
Saltimbocca och vinfräst haricots vert
4 portioner
8 skivor kalvschnitzel (á 100g)
8 skivor prosciutto di parma
16 färska salviablad
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
1 solovitlök
2 schallottenlökar
800 g haricots vert (Fryst går finfint)
1 msk tomatpuré
2 dl Marsala
I kockens glas: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico (nr 22424)
I kockens öra: Allison Krauss & the union station – Baby, now that I’ve found you
Jisses, vilket band, vilken sångerska, vilken låt. Grymt bra!
Banka ut schnitzlarna till relativt tunna skivor. Salta och peppra dem på båda sidor och pensla dem med en riktigt fin olivolja. Lägg på 2 blad salvia på ena sidan och lägg en vikt skiva prosciutto ovanpå. Fäst prosciutton med två tandpetare och fortsätt med resten av köttskivorna. Låt dem vila i rumstemperatur tills de ska på grillen.
Tänd grillen och tina era haricots vert om de är frysta. Gärna på hushållspapper så vätskan har någonstans att ta vägen.
Blanda marsalan med tomatpurén i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med en rejäl dos olivolja. Skala och skiva vitlök och schalottenlök mycket fint. Fräs dem i olivoljan tillsammans med haricots vert tills det börjar ta lite färg.
Grilla köttet på båda sidorna några korta minuter. Vänd endast en gång.
Häll på lite av marsalablandningen och låt det fräsa bort, slå på lite till osv tills det är slut. Servera haricots vert när de är lätt såsiga av marsalan. Makalöst gott…
Servera det ljuvliga köttet med vindypande haricots vert och en riktigt stor bit italienskt lantbröd som doppas i lite olja och vinäger. En tomat och löksallad till är inte heller fel… Ojojoj!
//Frederik
Maxiander - Alex ♂
Ser magiskt gott ut.
Grillad sparris hade nog fungerat finfint det också 🙂
/A
http://www.maxiander.se