Salsiccia kan vara så grymt gott

Hej vänner,

Nu när all den feta, gräddiga maten från jul och nyår har tagit slut så är jag alltid sugen på ett avbräck. Det vill säga sallader, pasta och andra ”lätta” rätter. En enkel pasta med fantastiska örter, lättorkade tomater och otroligt välsmakande salsiccia kan göra så gott som vem som helst till en lycklig männsika. Åtminstone vid matbordet! 😉

Koka lite högklassig pasta i saltat vatten.

Skiva salsiccia i 5 mm slantar och stek dem i olivolja. Vänd ner repade persilja-, timjan- och oreganoblad tillsammans med avrunna, lättorkade körsbärstomater i stekpannan och dra ner värmen något.

Ringla över lite balsamvinäger, salta och peppra och låt puttra i några minuter.

När pastan är al dente, häll av vattnet. Häll pastan i stekpannan med korv och blanda väl. Ringla över lite olivolja och servera bums.

Enklare blir det knappast och ändå så makalöst gott. Januariglädje! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Namn

    Är det där ICA’s ”Salsiccia” ?
    Isf, uschh!