Pastagratäng & Myntajuice

 

Hej goda medborgare av det smakliga landet,

Just nu sitter jag på MoeJoe’s och njuter av en sjuk god jordgubb/myntajuice. Glädje! 🙂 Ett soft arbetspass i tillsammans med Stevie Wonder i högtalarna och sedan hem till lilla huset på prärien för att fixa till ytterligare en gammal nostalgidoftande middag till nya boken som är i produktion.

Något av en klassiker kommer även här för den som är lite hungrig. Glatt liv vänner!

Gratinerad pasta med skinka och gröna ärtor

4 portioner

4 portioner pasta, (kokt)
150 g gröna ärtor
200 g skinka i bit
Parmesan
Olivolja
salt & svartpeppar
Ostsåsen:
50 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 dl riven parmesan

Börja med att sätta ugnen på 225°C och gör sedan ostsåsen.

Låt smöret smälta långsamt i en kastrull, sänk värmen en aning och vispa ner mjölet. Späd sedan med mjölk under vispande. Låt sjuda under omrörning i ca 3 minuter. Vänd till sist ner parmesan och låt smälta. Smaka av med lite salt och nymald peppar. Ta bort kastrullen från värmen.

Smörj en ugnsfast form med en klick smör.

Sprid ut strimlad skinka, ärtor och kokt pasta. Blanda runt väl och krydda med en liten nypa salt och peppar. Slå på ostsåsen, riv över rikligt med parmesan och sätt in formen i ugnen. Låt stå i cirka 15 minuter.

Du kanske också gillar