Rullarna är testade, delfinal 1

Hej vänner,

Nu har jag testat tunnbrödsrullarna från den första veckofinalen och här kommer en sammanfattning, mina tankar och så klart själva recepten. Vinnaren skall vi i juryn nu utse och vilken av dessa tre som blir vinnare i den första veckofinalen meddelas i början på veckan som kommer…

Bidrag nummer 1 Inskickat av Linda Boberg.

Bred Cantadou Pepparrot på ett tunnbröd. Sprid ut ett jämt lager rucola ovanpå och lägg sedan ut skivad, rökt renstek. Rulla ihop och förtär.

Lyxlagat tycker:
Här har vi en klassisk rulle i min värld. Jag har både bjudit och bjudits på liknande smaker i tunnbröd, då som smått plock till drinken. Inte så väldigt nyskapande alltså, men det förtar ju inte hur grymt gott detta är. Riktigt fint!

Lyxlagat twistar:
Byt ut Cantadou mot en naturell färskost och smaksätt med färsk riven pepparrot och citronsaft. Skala och skiva några tunna ringar rödlök på. Sprid ut några tunna skivor äpple, lägg på rucola, renstek och avsluta med en nypa havssalt, några varv på svartpepparkvarnen och toppa med ytterligare några droppar citronsaft.

I kockens glas: Zeunerts Höga Kusten (1480)
I kockens öra: Brolle – Sound of a drum (Bara för att Eskobar-Daniel har skrivit låten och jag lirar gitarrerna…Hahaha!)

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 2 Inskickat av Matilda Mondolfi.

Bred på naturell färskost på tunnbrödet, strö ut rucola, lägg på bresaola, riv över citronzest och avlsuta med riven parmesan och svartpeppar.

Lyxlagat tycker:
Direkt inser jag ju att detta är mina favoritsmaker. Det som gör att jag ändå inte gör volter av lycka när jag provsmakar är de underbara italienska tonerna inte lirar riktigt med de söta, goda toner som tunnbrödet bjuder på. Klart mest kreativ av helgens tre testexemplar.

Lyxlagat twistar:
Jag kommer testa att blanda ut färskosten med pesto genovese och byta ut bresaola mot en välkryddad salami, men jag antar att även denna smakkombination kan trilskas lite med tunnbrödets sötma.

I kockens glas: Amarcord La Mi Dòna (89922)
I kockens öra: Pavarotti – La Mia Canzone Al Vento

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 3 Inskickat av Jeanette Röjnert.

Bred på naturell färskost utblandat med wasabi efter egen smak. Lägg på kallrökt lax och strö över räkor.

Lyxlagat tycker:
Aningen fattig i min smak. Saknar krisp i konsistens och grönt i smak och för syn. Dock så är det helt klart en god rulle, inget snack om den saken.

Lyxlagat twistar:
Färskost och wasabi går jag igång på. Mycket gott. En lätt halstrad tonfoskfilé i tunna skivor, rikligt med pressad lime och svartpeppar och strimlad rättika tror jag skulle vara grymt!

I kockens glas: Asahi Super Dry (1556)
I kockens öra:  Nobou Uematsu – Suteki Da Ne

– – – – – – – – – – – – – – –

Vill ni delta i tävlingen så är det bara att kolla in bannern nedan. Nästa torsdag väljs ytterligare tre delfinalister ut så tveka inte! 🙂

Du kanske också gillar

  1. Vinnare i delfinal 1 & ugnsbakad kyckling | Lyxlagat

    […] Vill ni kolla in bidragen i delfinal 1 så finner ni dem här>> […]

  2. Vinnare i delfinal 1 & ugnsbakad kyckling | Lyxlagat

    […] nummer 1. Vinnaren är bidrag nummer 2 inskickat av Matilda Mondolfi. Vill ni kolla in bidragen i delfinal 1 så finner ni dem här>>. På torsdag är det dags att plocka ut tre nya bidrag som tävlar i delfinal nummer 2. Se till […]

  3. Sista delfinalens vinnare | Lyxlagat

    […] Vinnare delfinal 1: Matilda Mondolfi […]