Risotto Salsiccia
Vi har haft några fina dagar här på Djurgården, men visst kommer det en liten skur ibland. Just när vi skulle sätta oss på akterdäck för att äta lite gott… Jaja, vi har det mysigt nere i kabyssen…
Jag älskar Risotto. Milanesisk husman, enkel, god och kan varieras i oändlighet. Jag gjorde en med salsiccia;
Risotto Salsiccia
4 portioner
Arborioris 4 port.
4 salsiccia
7 dl oxbuljong
33 cl pilsner
1 dl riven parmesan
1 knipe salladslök
2 msk tomatpuré
3 schalottenlökar
1 knippe persilja
Salt och peppar
Citron
Smör
Börja med att koka upp 7 dl oxbuljong.
Hacka schalottenlöken fint. Hetta upp smör i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.
Tillsätt pilsnern och låt fräsa bort helt.
Späd sedan med buljong, ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…
Hetta upp ytterligare lite smör i en stekpanna. Finhacka korvarna, salladslöken och persiljan och stek i smöret till fin färg. Spara lite salladslök och persilja till garnityr.
Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att vända ner korvfräset.
Pressa över en halv citron, smaka av med salt, peppar och garnera med lite persilja och salladslök.
Buon Appetito!
/Frederik
Therese
Testade det här receptet häromkvällen. Rackarns gott var det! Är som du väldigt förtjust i risotto.
skippade dock ölen och körde på enbart buljong, men det var gott det också.
/Expressen-Therese
frederik
Vad kul! Risotto är inte dumt vill jag lova. 🙂
Bra gjort att ändra. Man ska alltid göra som man själv vill i köket.
Ha det fint!
//Frederik