Räkrösti med tomatsalsa och grönsallad

Räkrösti med tomatsalsa

Idag kommer ett riktigt trevligt recept som med förel kan göras till ett buffébord, som en förrätt i mindre format eller som huvudrätt.

Fina smaker i spännande kombination. Läs på lite om Rösti här.

För länge sedan fick jag en liten kokbok som var lagom i storleken för mitt första kök, dvs mycket liten… 😉 Fisk & Skaldjur heter boken och i den har jag hittat detta recept.

Lyssa gärna på Dire Straits.

Räkrösti med tomatsalsa och grönsallad

4 portioner

500 g potatis
100 g rötselleri
1 morot
1 gul lök
225 g skalade räkor
4 msk mjöl
1 ägg
Citron
Olja
Salt och peppar

Tomatsalsa:
225 g körsbärstomater
1 röd lök
1/2 mango
1 röd chili
1/2 knippe färsk koriander
1/4 gurka
Vit balsamvinäger
Olivolja
Salt och peppar

Skär tomter, mango, rödlök och gurka i små tärningar. (en mirepoix)
Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriandern. Blanda samman det hela och ringla över lite vinäger och olja. Salta och peppra lätt och ställ i kylen till servering.

Riv potatis, selleri, morot och lök fint. Blanda ner räkor, mjöl och ett lätt vispat ägg. Salta och peppra omsorgsfullt. Pressa i några droppa citron. Blanda väl.

Forma 8 biffar av potatissmeten. Använd stansringar om du är lycklig och har tillgång till sådana. 🙂

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna. Dra ner värmen och låt dem gå ca 6-8 minuter på varje sida. Pressa ned dem med en stekspade under stekningen.

Låt dem rinna av på lite hushållspapper och servera dem varma med tomatsalsa och en krispig grönsallad.

Smaklig spis mina vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Lena Pe

    Hej,
    räkrösti låter riktigt gott… Sitter som bäst och planerar en buffé och känner att jag vill ha med något som känns lite nytt. Detta recept kan nog platsa… Tycker i och för sig att varma räkor är lite så där men här kan jag tänka mig att det funkar. Bara de inte riskerar att bli sega…?
    Trevlig blogg!
    /Lena

  2. frederik

    Hej Lena,

    Nej sega räkor är inte kul, men det var inget problem här.
    Tack för kommentaren! Hoppas buffén blir en hit! 🙂

    //F