Pilgrimsmussla på Italienska

Tomat, vitlök & persilja Lyxlagat Porsche kniv

Hej vänner,

Jag har ett samarbete med Norsk Fisk nu för tiden där jag försöker skapa riktigt finfina recept med de underbara varorna från havet. En gång per vecka kommer jag att publicera recept som går i just havets tecken och dessa recept publiceras även på Norsk Fisk’s Facebook där en hel del information och kunskap finns att hämta. Vill man göra sig en riktigt läcker varmrätt i sann italiensk anda så kanske följande recept kan passa.

CAPESANTE CON AGLIO E LINGUINE

Pilgrimsmusslor med vitlök & linguine

4 portioner

16 Norska färska pilgrimsmusslor
Färsk linguine till er alla fyra
1 knippe grön sparris
12 körsbärstomater
4 solovitlökar
4 schalottenlökar
3 salladslökar
1 bunt krusbladig persilja
2 stänk rödvinsvinäger
Olivolja
Havssalt & nymald svartpeppar

I kockens glas: Peroni Nastro Azzurro (nr 1418)
I kockens öra: Pavarotti – Nessun Dorma

Pilgrimsmussla på italienska Lyxlagat Norsk Fisk
En iskall Peroni och Nessun Dorma är en magiskt fin kobination när kocken skall till att arbeta lite. Glädjeliv!

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlökarna. Finhacka persiljan och skär salladslökarna i tunna skivor.

Bänd upp skalen på musslorna och skär varsamt ut den vita fina muskeln som är vad vi idag ska halstra. Skölj av.

Bryt av och släng den nedre ”träiga” biten av era sparrisar. Förväll sparrisarna i lättsaltat sjudande vatten i 2 – 3 minuter och lägg dem sedan direkt i iskallt vatten. På detta sätt bevaras sparrisens fina krispighet.

Koka pastan i samma vatten enligt förpackningens instruktioner.

Hetta samtidigt upp en stor stekpanna med 2 – 3 msk olivolja. Krydda pilgrimsmusslorna rejält med salt och peppar på båda sidorna. När pannan är varm, stek musslorna cirka 1 minut per sida. Stänk över lite rödvinsvinäger och strö över schalottenlök, vitlök och hackad persilja. Vänd runt hastigt.

Häll av pastan och ringla över lite olivolja.

Blanda varsamt ned sparris, körsbärstomater och salladslök i pastan. Montera på tallrikar och lägg halstrade pilgrimsmusslor ovanpå. Skeda över lite olja från stekpannan med de ljuvliga vitlökssmakerna och strö över en liten, liten nypa havssalt.

Livslycka vänner!

Du kanske också gillar