Panerad torsk med smögenpotatis
Hej vänner,
Ordningen är återställd. Idag är det en sansad dag i mitt liv, men det håller inte länge, haha. Redan i morgon börjar kaoset och glädjen på fullaste allvar igen. Nästan utsålt event på Gastro Academy glädjer verkligen. Riktigt spännande möten på fredag och sen en helg fylld med trädgårdsfix och framförallt båtfix. Mycket grillning och förhoppningsvis lite sol också. Livet helt enkelt! Gott!!!
PANERAD TORSK MED SMÖGENPOTATIS
4 portioner
4 fina portionsstora filéer av torsk
1 dl dinkelmjöl
0,5 dl ströbröd
0,5 dl cornflakes
salt och peppar
2 msk smör
800g färskpotatis
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
2 msk dijon
300g oskalade räkor
5 salladslökar
Färsk pepparrot
Citron
Sätt ugnen på 200°C. Skölj fisken och torka av den lätt.
Krossa cornflakes lätt med handen och blanda med 1 tsk salt, ströbröd och dinkelmjöl på ett fat. Panera fisken jämt och fint.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna, 1-2 minuter på båda sidor och lägg dem sida vid sida i en ugnssäker form.
Skrubba potatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, ca tio minuter. Låt den ånga av under lock tillsammans med fint skivad salladslök.
Baka klart fisken i ugnen i ca sju, åtta minuter.
Rör ner senap, crème fraiche, finhackad dill och skalade räkor i potatisen. Smaka av med citron, salt och nymald svartpeppar.
Servera den underbart krispiga fisken med stuvad potatis, rikligt med riven pepparrot, en citronklyfta och en dillvippa.