Oyako-don igen…

Eva var så snäll och kommenterade igår att inlägget med Oyako-don har försvunnit. Den 4e januari skrev jag om det japanska receptet jag föll för på en av Eskobars resor till landet, men som sagt, det inlägget har försvunnit spårlöst. Mycket mystiskt. Om någon hittar det någonstans så säg till för det är mitt, haha. 🙂 Här kommer hur som helst receptet igen…

Japan

Kyckling med ägg & ris – OYAKO-DON

4 portioner ris
3 dl hönsbuljong
2 msk socker
2 msk mirin (japansk risvin) alternativt vitt vin
4 kycklingbröstfiléer skinn- och benfria
200 g sugarsnaps
2 ägg
4 msk japansk soja
Salt & svartpeppar

Koka riset enligt paketets instruktioner. Koka upp hönsbuljongen tillsammans med socker, mirin och sojasås i en kastrull. Skär kycklingfiléerna i bitar cirka 3 x 3 cm och lägg dem i den kokande buljongen. Dra ned värmen till medel och låt puttra i 8-10 minuter.

Förväll era sugarsnaps i kycklingkoket de sista 30 sekunderna.

Vispa upp äggen lätt och häll smeten över kycklingen i kastrullen och täck med lock. Rör inte om utan låt massan stelna på plats.

Lägg upp riset i skålar med kyckling, sugarsnaps och ägg ovanpå.

Nu ses vi på bokbloggen!

Du kanske också gillar