Overkligt snygg öl

Jag har lyckats få tag på te flaskor från den italienska producenten Amarcord. Inte nog med att ölet levereras i de överlägset snyggaste flaskorna och etiketterna, det smakar riktigt, riktigt bra också.

På etiketterna huserar småtokiga, inbjudande damer som alla har sin roll i filmen Amarcord av Federico Fellini från 1973. Redan där har man vunnit mitt hjärta. Jag älskar saker och ting som är genomtänkta och genomförda till 110%. De fina flaskorna med den läckra gamla kapsylen som syns på bilden nedan sätter ytterligare grymt läcker prägel på det hela.

De öl jag provat är La Gradisca, en ljus lager som är en riktigt fin ljus lager med enkel men välbalanserad smak av humle, citrus och bröd. Ett perfekt val till mingel, pizza eller till exempel grillad kyckling när sommarsolen värmer.

Öl nummer två heter La Mi Dona och är även det ett ljust öl, men här har vi en klart kraftfullare överjäst dubbelmalt som levererar en alkoholhalt på 6,5% och mycket fin smak. Bra tryck i brödighet, malt och humle. Aprikoser med tjock känsla, smör och lite honung. Grym!

Det sista ölet jag testade syns på bilden nedan och heter La Volpina. Ett rött öl som fått en mycket intensiv jäsning och tack vare detta levererar ett mycket aromatiskt öl som i min värld är en mix av en snygg amerikansk ale och en barley wine från Nils Oscar. Riktigt läckert och imponerande. Detta öl drack jag i konjakskupa, rumstempererad med en bit mörk choklad till och tro mig, det funkar. Hahaha!

Vad jag kan se så har Systembolaget endast La Mi Dona att erbjuda i sitt beställningssortiment, men ta ett snack med ert närmsta bolagså kanske de kan hjälpa er med de andra flaskorna också. Glädje!

//Frederik

 

 

 

 

Du kanske också gillar