Pizza med mynta är overkligt gott!

God onsdag,

Idag har jag en dag av blandad kvalitet tror jag minsann. Jag ska in i studion med Eskobar och runt kl 15.00 lanseras den helt splitternya hemsidan eskobar.com vilket känns fantastiskt. Välkomna dit för benkoll på nyheter, videos, shop, info och en hel del kul. Det som sänker kvaliteten på min annars underbara dag är att jag måste lämna in bilen för att få AC’n reparerad. Svindyrt!!! Huuaaa…

Nog om det, god mat istället! 🙂

Pizza Modo Mio heter en grym bok . Världsmästaren i just Pizza ger sina bästa tips om degar, tomatsåser och fyllningar. Idag kommer tips på fyllningen som jag tyckte kändes mycket spännande och lockande. Det visade sig sedan också att det var helt galet gott.

Pizza Magretto med Mynta

4 pizzor

Degen:

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 buffelmozzarella
1 näve riven taleggio (ost) per pizza
1 burk Mutti pizzasås med oregano
6 skivor magretto (lufttorkad kotlettrad) per pizza (Alternativt prosciuttio)
1 knippe bladpersilja
6-7 myntablad per pizza
Flingsalt & svartpeppar
I kockens glas: Kevin Arnold Shiraz (nr 6506)
I kockens öra: Jovanotti – A te

Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Bred tomatsåsen i ganska tunt lager på pizzan, Strö över grovt riven eller fint skuren taleggio, en rejäl näve finhackad persilja och sprid ut magrettoskivorna. Strö eventuellt över lite flingsalt om viljan faller på. Peppra lätt.

Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert.

När pizzan är färdiggräddad, ta ut den och sprid ut några stora bitar mozzarella. Riv över myntabladen och servera direkt.

//Frederik

Du kanske också gillar