Moules Poulette & Bastuholmen

Hej vänner,

Idag har jag varit med far ute i skärgården och pysslat. Bastuholmen behövde lite småjobb innan vintern kommer så det var lite gräsklippning, bryggarbete osv. Ganska bra dag att spendera i skärgården må jag säga, jisses vilket vackert väder!

bastuholmen lyxlagat

Idag tänkte jag slänga upp en riktigt goding här på bloggen. Magiskt bra musslor, stort nöje önskas! 🙂

Musslor-i-nät-Lyxlagat-460x305

MOULES POULETTE
(vin- & gräddkokta blåmusslor)

4 portioner

1 nät blåmusslor, ca 1,5 kg
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl grädde
3 bananschalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 rejält knippe färsk bladpersilja
Serveras med ett rustikt franskt lantbröd

Ta en klunk utsökt franskt vin. Mina damer och herrar, ni är i Paris. Världens godaste och mysigaste stad i mitt tycke. Glädje!

Borsta, skrapa och skölj musslorna i kallt vatten. Släng bort alla musslor som är öppna och som inte stänger sig efter att ni knackat på dem.

Skala och finhacka både bananschalottenlökarna och vitlöksklyftorna finfint. Hacka hälften av persiljan fint. Spara resten till senare.

Ta fram en stor kastrull och hetta upp den med olivoljan i. Fräs lök, vitlök och finhackad persilja på medeltemperatur i 3 – 4 minuter. Höj temperaturen till max och slå på vinet. Koka upp och låt koka i 1 minut, slå sedan på grädden.

Koka upp och låt det hela sjuda på medelvärme i 5 minuter och vänd sedan ner musslorna. Vänd runt ett varv och täck sedan kastrullen med lock. Låt koka under lock i 3 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Släng bort musslor som inte öppnat sig.

moules poulette, musslor, blåmusslor, laroche

Strö grovt hackad persilja över det ljuvliga musselkoket och servera direkt med ett gott bröd och ett finfint vin, till exempel det som kocken redan smuttat på… Haha! 🙂

Trevligt liv vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Birgitta Zäll Brauner

    Hej Fredrik! Receptet låter jättegott. Jag förstår att ni har en strålande dag. Hälsa pappsen! <3