Lite öl & hamburgare

Hej vänner,

Igår testade jag en riktigt bra Oktoberöl. Karmeliten Festbier heter den och finns just ni på bolaget. Välsmakande, fin sötma och härligt brödig malt som kommer fram fint. Slå den hårt i en sejdel så ni får ett fint skum, avnjut med charkuterier och surkål, lööööjligt bra, haha!!! 🙂

karmeliten festbier, lyxlagat, oktoberöl

Snubblade även på dessa finingar på hyllan, stoltheten är nästintill galen!! 🙂 Vill ni köpa er en Svinninge Bullet så finns den på vissa Bolag, annars går den så klart utmärkt att beställa. Kika på Systembolagets hemsida  – Svinninge Bullet – så ser ni saldo osv.

svinninge bullet, svinninge ölkompani, lyxlagat, frederik zäll, premium pale ale, systembolaget

När det gäller hamburgarna som rubriken hänvisar till så är de inte gjorda än, dock så har jag hunnit baka bröden. Ja!! Jag har bakat dem själv, inte varje dag jag ställer mig vid bakbordet kan jag lova, haha.

Burgarna är klassiska, köp högrev och putsa den lätt. Skär i bitar och mal sedan på grövsta hålskivan, uppblandat med några bitar lägg av nöt. Rör inte runt i färsen utan bryt upp luftiga klumpar med fingrarna, rulla dem med mycket försiktig hand till bollar och platta till dem lätt. Krydda med flingsalt och svartpeppar och stek på gjutjärnsstekplatta till rejält med fin färg. Skrapa loss dem med en stekspade och vänd dem endast en gång. Inget stekfett alls. Burkarna ska vara riktigt brynta på utsidan och medium rare inuti.

Lyxlagat Hamburgerbröd

HAMBURGERBRÖD

10 st

425 g vetemjöl
12,5 g ljust muscovadosocker
8 g salt
20 g jäst
2,5 dl mjölk 3%
25 g honung
40 g kallpressad rapsolja

Penslas med 1 ägg, lite vatten och några nypor flingsalt ihopvispat.

Smula ner jästen i mjölen och vispa tills den lösts upp i maskinens bunke.

Väg upp mjölet tillsammans med salgt, socker, honung & olja. Häll ned det i bunken, kör maskinen på mellan/låg fart i 10 minuter, tills degen är elastisk och släpper från bunken.

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 60 minuter. Mjöla ett bord och knåda sedan degen för hand i någon minut. Dela i två bitar och rulla ut till avlånga cylindrar. Dela cylindrarna i 5 bitar vardera. Dessa bör väga cirka 75-80 g styck. Rulla till släta bullar, lägg på bakplåtspapper och tryck till dem med handen.

Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 60 minuter.

Sätt ugnen på 220°C och baka sedan av bröden på bakplåtspappret, på en plåt i cirka 7 minuter, innertempen ska vara 93°C.

Pensla sedan med det uppvispade ägget, vattnet och flingsaltet, låt svalna på galler.

När det sedan är dags att servera burgarna, rör ihop färskost med habanero till en ljuvligt het kräm. Dela bröden och stek ovansidan och undersidan i lite smör så att de känns riktigt varma när man väl serverar burgarna. Magiskt!!!

Trevlig fredag vänner!

TILLÄGG!

Burgarna är förtärda, så här blev det innan vi högg in!! 🙂

hamburgare, lyxlagat, burgers, burgare, riktiga hamburgare, frederik zäll, lyxlagat, bbq

Du kanske också gillar