The Reuben
Måste bara lägga upp denna igen, har ni testat? Inte??? Ni måste, det är så otroligt fint, jag lovar er!!
Hoppas helgen varit finfin. Vädret här i Svinninge har ju varit helt magiskt så jag bara njuter och njuter. När man ändå är ute och fixar på tomten osv så är det ju bara att passa på att tända grillen. Släng på några Reubens och ni har världens godaste matbit!
REUBEN SANDWICH
4 sandwiches
8 skivor surdegsbröd
600 g surkål
400 g corned beef
Smör
Dijonsenap
Vällagrad ost
Ättiksgurka
1,5 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Koka upp vatten och buljongtärningen tillsammans med surkålen. Låt surkålen koka nästintill torr, utan lock. Häll av det sista vattnet och låt den svalna helt.
Smöra brödskivorna och lägg dem på en skärbräda med smöret nedåt. Bred på dijonsenap på insidan av alla brödskivorna. Fördela corned beef på bottenskivorna, toppa med kall surkål, ost och toppbröden.
Tryck till hårt och stek sedan era sandwiches till gyllene fin färg på båda sidor i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen, om vädret tvingar er att stanna inne.
Dela sandwichen på sniskan och servera med en klick dijonsenap och skivad ättiksgurka.