Kyckling Phat Thai & George Harrison
Det är inte första gången jag skriver ner detta recept, men det är så otroligt gott så jag hoppas verkligen att ni testar där hemma. Heta smaker från Thailand med goda nudlar och krispiga groddar. Ljuvligt!
Kyckling Phat Thai
4 portioner
200g smala risnudlar
300g tunt skivad kycklingfilé
100g hård tofu
2 skivade salladslökar
1/4 strimlad vitkålshuvud
1 burk böngroddar
1 pressad solovitlök
2 ägg
5 msk palmolja (matolja funkar)
4 msk ostronsås
1 msk thai fisksås
2 tsk socker
2 dl vatten
1/2 dl mortlade jordnötter
3 msk torkade chiliflingor
I kockens glas: Karuizawa 12 Years (nr 490)
I kockens öra: George Harrison – Give Me Love (Live)
Även denna gång måste jag rekommendera en Singha till maten. Kocken skall dock få njuta en liten whisky under tiden maten lagas. Visst, whiskyn är inte Thailändsk men den är god… 🙂 . Otroligt fin låt att njuta finns givetvis också… Glad torsdag mina kära vänner.
Hetta upp oljan i en wok eller en vid panna. Tärna tofu i små bitar och stek till gyllenbrun färg. Tillsätt pressad vitlök och den skivade kycklingen. Genomstek denna.
Lägg ner nudlarna & vatten och rör om. Låt puttra tills nudlarna mjuknat.
Smaksätt med ostronsås, fisksås & socker. Rör om väl & knäck i äggen och vänd runt dem i pannan.
Lägg ner strimlat kål, vårlök & böngroddar och stek några minuter tills allt är klart.
Hacka jordnötter och blanda med chiliflingorna. Strö hacket över maten och servera.
Godis! 😀 .
//Frederik