Krämig Kycklingpasta

Kycklingpasta

Igår skulle min älskade fru laga mat och jag och Elvis skulle ligga på soffan och njuta av livet i lugn och ro. Trist var det ju då att räkorna vi handlat var dåliga, likaså böngroddarna… 🙁 Jag är tydligen för godtrogen när jag handlar på de stora kedjorna. Jag kikar nästan aldrig efter utgångsdatum osv eftersom jag utgår från att de har kvalitativa och färska varor. Enda gången jag verkligen är noga och petig är vid charken, men jag får nog utöka mitt undersökningsområde till hela butiken, tyvärr…

Istället fick jag slänga mig in i köket och vända ihop ngt. Resultatet kommer här:

Krämig kycklingpasta med timjan

2 portioner

2 portioner spaghetti
1 kycklingbröstfilé
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 kruka timjan
ca 15 lätt-torkade tomater i olja
1/2 dl crème fraiche
Olivolja
Citron, salt & svartpeppar
I kockens glas: Montepulciano d’Abruzzo (nr 2337)
I kockens öra: Lyle Lovett – If I Had A Boat

Ett perfekt bordsvin och en fantastiskt bra låt och artist håller oss idag sällskap. Glädje!

Koka upp vatten till pastan. Salta när det börjar koka och vänd ned pastan. Koka den enligt förpackningens instruktioner.

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den lätt i lite olja. Skala och skiva mycket fint både gul- och vitlök. Vänd ner det i pannan med kycklingen.

Hacka timjan fint och blanda ned tillsammans med grovt hackade tomater. Dessa lätt-torkade tomater finns i välsorterade butiker och är grymt goda.

När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ned pastan i stekpannan med kycklingen. Blanda varsamt runt, klicka i crème fraiche och pressa över en halv citron. Smaka av med salt och peppar.

Trevlig helg vänner! Ta hand om er och missa inte min andra blogg där idag författaren Roland Eriksson har tagit sig tid att berätta en god historia om cognac…

//Frederik

Du kanske också gillar

 1. Anna

  ja ibland måste man improvisera 🙂 men det här verkar ju väldigt gott och enkelt så receptet sparas för framtida tillagning.

 2. Robert

  Lyxlagandet på den här bloggen har ju… Försvunnit, så att säga. De recepten kanske hamnar i dina kommande böcker istället, vad vet jag? Gillar dig och din blogg väldigt mycket, men läsintresset börjar vackla lite när nivån på maten har sjunkit så drastiskt.. :/

 3. frederik

  Hej Robert,
  Trist att du upplever det så. Har själv inte alls samma uppfattning förutom kanske just detta recept, men förklaringen finns ju i inlägget… Ska dock givetvis ha det i åtanke och hoppas att behålla dig som intresserad läsare! 🙂
  Vänligen
  Frederik

 4. Tomas

  Hej Frederik! Själv gillar jag blandningen mellan det lyxlagade och det vardagliga och enkla. Oftast handlar det om att hitta något trevligt att fixa till en eftermiddag när övriga kommer hem. Idag blir det t.ex din fantastikskt goda stroganoff :-).

  Tackar för länktipset till Matric Italgross där tomaterna som jag aldrig hittar finns. Har redan tipsat den stora stormarknaden om att ta hem dem o testa på hyllan.

  Ha det så gott!
  Tomas 🙂