Korv Greta

dsc_0018

Hej gott folk,

Som ni vet så är jag relativt nybliven pappa och jag har märkt en del förändringar. Inte så drastiska som jag trodde, men ändå. Jag har fortfarande möjlighet att lyxlaga och skriva på mina böcker samtidigt som jag jobbar i studion med bandet och ändå har massor med tid tillsammans med Elvis och Marie. Det stora abret är att hjärnan verkar ligga i någon form av viloläge.

För bara några dagar sedan insåg jag och min älskade fru att vi hade glömt att fylla upp kylskåp och frys, vilket nog aldrig tidigare hänt. Vi diskuterar igenom va vi behöver för ingridienser till en god middag och jag ger mig iväg till Fältöversten för att handla.

Efter cirka en timme är jag återigen hemma och visar glatt upp min shoppingpåse. Kolla gumman, nya Sopranos dvd’n har kommit. Jag hittade även kängurufilé som jag behöver till ett experiment. Något mer hade jag inte köpt. Då slog det mig… Just det… Middag ikväll..?

Är man så glömsk och dum så får man jobba hårt för att återfå frugans förtroende så jag rotade djupt i frysen och skafferiet och resultat blev;

Korv Greta

2 portioner

400 g falukorv
2 msk dijon
2 msk svensk söt senap
1 liten näve persilja
400 g kokt potatis i tärningar
Haricots vert
Saltgurka
2 ägg
Smör
Salt och nymalen svartpeppar
I kockens glas: Weltenburger Oktoberfestöl (nr 11290)
I kockens öra: Johnny Cash – I Wont Back Down

Blåblodigt bra tolkning av en kunglig låt från en royal herre. Idag avnjutes matlagningen i samband med en Oktoberfestpilsner. Jag håller på med en vetenskapligt genomförd öltest. Läs mer om den på Grenadinebloggen.

Blanda dijon och söt senap i en djup skål. Finhacka persilja och vänd ner. Skär falukorven i tärningar och blanda dessa med senapsblandningen.

Stek tärnad kokt potatis vackert gyllenbrun i lite smör. Stek även haricots vert och låt dem få lite färg.

Lyt ur potatis och haricots vert och stek nu korvröran tills den blir relativt torr.

Servera sedan hela glädjen med saltgurka och en rå äggula.

Puuuhh, jag klarade mig med flaggan i topp! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Dennis

    Enkel mat. Det är livet. Trevligt med en ny korvrätt. Min familj är tokiga i korv. Och ibland sinar idéerna kring just korv.

  2. frederik

    Tjena,
    Haha, ja ibland är det enkel mat som funkar bäst. Jag gillar ju annars att pula och strula i köket, men ovan nämnda recept är enkelt och mycket gott! 🙂