Hemmagjord korv

Äppelkorv

KOLLA!! SNYGGA VA?! 🙂

Detta var mitt första försok att göra korv och det gick väldigt bra. Receptet och tillvägagångssättet är från förra numret av Allt om mat. Dock fann jag inte smaksättningen helt klockren, men det är väl mer smaksak. Allt fungerade toppen enligt receptet och det var otroligt kul dessutom. Eftersom det var första gången jag gjorde korv så följde jag receptet till punkt och pricka vilket inte är likt mig, men jag lovar att återkomma med mitt eget recept på korvfärsen inom en snar framtid. 🙂

Fläskkorv med äpple och kanel från Taylors And Jones

Ca 30-40 småkorvar enligt bilden. (Ca 20 korvar av längre variant enl. receptet…)

2 kilo finmald fläskfärs
1 rött äpple
4 dl ströbröd
4 dl iskallt vatten
1,5 msk salt
1/2 msk mald kanel
1/2 msk ljust muscovadosocker
ca 5 meter grisfjälster
Till stekning: 2-3 msk smör

Skala äpplet till hälften, för att korven ska bli lite rödprickig. Riv hela äpplet grovt. Blanda färsen med äpple, ströbröd och iskallt vatten. (Jag gjorde även egen färs på 1,8 kg picnicbog & 200 g bacon.) Krydda med salt, kanel och socker. Låt gärna smeten stå i kylen i 12 timmar. Mal eventuellt smeten genom köttkvarnen en extra gång för att få en smidigare deg.

Skölj igenom fjälstren med kallt vatten. Trä upp dem på korvhornet. Fyll smeten i fjälstrenganska löst. Tryck till ett mellanrum i skinnet när korven är ca 15 cm. Snurra ihop korven. När nästa korv är klar vrids den åt andra hållet. Forstätt så tills smeten är slut.

Stek korven på låg värme i en stekpanna i smör i cirka 15 minuter. Skinnet behöver inte pickas. Korven kan också tillagas i ugnen i 175°C 30-40 minuter. Vänd korven efter halva tiden. Korven är färdig när köttsaften som rinner ut är klar.

Smaklig spis vänner! 🙂 Nu är det en rykande färsk kokbok som kikas igenom på bokbloggen. Vi ses där!!!

Du kanske också gillar