Ett finfint vintips

vieux noir

Hej på er vänner och läsare av livets njutningsläckra i matform. Här har vi bytt server eller något liknande och efter det bytet har jag inte kunnat logga in och blogga vilket ger kliande fingrar kan jag lova. Nu lyckades jag till sist logga in via en annan webläsare så jag kan åtminstone skriva några glada rader till er alla.

Idag är en mycket spännande dag må ni tro. Det är en cook-off på några riktigt stora, fina bloggar där de olika bloggarna ska tillaga recept direkt ur min senaste bok Lyxlagat Sött & Gott. När alla testlagat recept så kommer dessa bloggar att berätta om hur det gick, hur gott det blev, hur trevligt det var och kanske framförallt vad kocken hade i stereo och glas när de lyxlagade. 😀

Följande bloggar är med och lagar;

Matplatsen

Passion 4 Baking

Linneas skafferi

Annes Food

Bagerskan

Lycka till vänner! Jag kommer givetvis att själv blogga om deras inlägg när allt är uppe, så alla läsare kan få en liten sammanställning här på Lyxlagat.

Idag tänkte jag förövrigt tipsa om ett riktigt gott, jordigt rödvin. Vieux Noir heter vinet, eller rättare sagt Reserve du Vieux Noir Malbec 2008 (nr 2212) och här kan ni läsa mer om det. 88 riksdaler kostar vinet förresten.

Jag gillade egentligen allt med detta vin. Doften av fat, trä, mossa, bark tillsammans med peppriga bärtoner och saft. Smaken av jord, hö, gräs som mjukt balanserades av svarta vinbär och även lite blåbär och lakrits. Allt tillsammans bjöd på en upplevelse som i min värld är värderad till klart över de utsatta 88 kronorna som vinet faktiskt kostar. Glädje!

Kolla nu in en rysligt fin kokbok på bokbloggen.

I morgon blir det en riktigt fin Grönkålssoppa gjord på skinkspadet ni frös in efter julskinkan första advent! 🙂

//Frederik – Back in business!

Du kanske också gillar