Hamburgare med cheddarcrème

Hamburgare med cheddarcrème

Javisst, här grillas det vidare. Dessutom har jag hört att min grillbok blev försenad under leveransen vilket gjort att den inte hamnat i butikens hyllor på utsatt datum. Hoppas den står där nu i alla fall eller ännu bättre, hemma på er hylla. 😉

Kika gärna på min bokblogg innan ni drar vidare till receptet nedan. 🙂

Här kommer ett recept på goda, krämiga hamburgare. Tänk på att grilla dem i ett hamburgerhalster eller i en grillkorg så att de inte riskerar att falla isär.

Hamburgare med cheddarcrème

4 portioner

ca 500 g nötfärs
1 gul lök
1 solovitlök
1 msk bostongurka
1 msk dijon
1 msk texas hot sauce
1 ägg
2 msk ströbröd
Salt & nymald svartpeppar
100 g cheddarost
1 dl crème fraiche
Tabasco
I kockens glas: Sotholmen Extra Stout (nr 11723)
I kockens öra: Johhny Cash – Ain’t no grave

Först lite njutning av drycken och en rejäl dos rysningar av låten, rösten, produktionen och texten. Overklig magi!

Det är bra att göra klart färsen till hamburgarna för att sedan låta dem dra i kylskåpet i en timme. Då ”sätter” de sig och håller ihop bättre.

Vispa ihop ägg, dijon, hot sauce och ströbröd och låt stå och dra i 5 minuter.

Lägg nötfärsen i en stor bunke och blanda med händerna ihop färs, ströbrödsmixen och bostongurka. Finhacka i en skalad gul lök och en vitlök. Salta och peppra rejält. Stek en liten klick av färsen och smaka av. Smakar det bra? Då är det dags att forma fyra stora burgare med lätt fuktade händer och sedan låta dem dra i kylen. Täck över med lite plastfilm.

Riv cheddarosten och blanda med crème fraiche. Droppa i lite tabasco och smaka av. Kanske lite salt och peppar? Lite finhackade soltorkade tomater är mycket gott att ha i… Låt fantasin flöda! 🙂

Tänd grillen, öppna er pils och grilla era burgare till perfektion. Servera med några skivor lantbröd, sallad, tomat och den goda cheddarcrèmen. Lite Texas hot sauce på toppen är en höjdare.

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Alexander

    Så sjukt gott!
    Investerat i ny grill till landet så jag funderar faktiskt på att gå och köpa boken nu… Finns den på hyllan nu till helgen måntro?
    Hade du koll på någon bra brännare för brulee och ”matkonst”?

    /A
    http://www.maxiander.se

  2. Alexander

    Så sjukt gott!
    Investerat i ny grill till landet så jag funderar faktiskt på att gå och köpa boken nu… Finns den på hyllan nu till helgen måntro?
    Hade du koll på någon bra brännare för brulee och ”matkonst”?

    /A
    http://www.maxiander.se

  3. frederik

    Tjena Alexander,

    Visst – svarade på din fråga under inlägget Päron- och mozzarellasallad. 🙂

    Hoppas verkligen boken hinner fram till hyllorna till helgen. Jag tror det blev lite strul med aska och inställda flyg, men vi får hålla tummarna…

    //Frederik

  4. frederik

    Tjena Alexander,

    Visst – svarade på din fråga under inlägget Päron- och mozzarellasallad. 🙂

    Hoppas verkligen boken hinner fram till hyllorna till helgen. Jag tror det blev lite strul med aska och inställda flyg, men vi får hålla tummarna…

    //Frederik