Glacerade revben. Mmm…
Hej vänner,
Nu börjar det verkligen närma sig julbord och allt det underbart goda som bjuds. Godis, Öl, Mumma, Skinka, Lax, Sill och en hel del annat glädjande. Förra året var faktiskt första gången som jag gjorde revben till julen och det lär jag göra i år igen. Gryyyymt gott! 🙂
Glacerade revben
1 kg kamben
3 msk olja
1 tsk mald ingefära
Salt & svartpeppar
Glaze:
1 dl Kikkoman soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk syltad ingefära
1 kanelstång
1 stjärnanis
4 msk honung
några stänk tabasco
salt & peppar
I kockens glas: Nils Oscar Kalasjulöl (nr 11300)
I kockens öra: Dean Martin – White Christmas
Sätt ugnen på 125°C.
Lägg kambenen i en långpanna och pensla dem runt om med oljan. Krydda med salt och peppar och mald ingefära.
Stöt kanelstången och stjärnanisen i en mortel eller mixa i en krydkvarn och blanda med övriga ingredienser till glazen.
Mixa med en stavmixer och sila genom en finmaskig sil. Pensla köttet regelbundet med glazen under tillagningen. Kambenen är klara efter cirka 2 timmar eller när de lossnar lätt från benen.
Låt svalna och skär dem i bitar. Vänd kambenen i kvarvarande glaze. Värm dem innan servering.
Emm
Grattis till tillökningen och kämpa på med MoeJoes, heja heja!
Till helgen har jag några tjejer över på julölsprovning och en bit god mat. Har just skrivit upp ingredienserna till revbenen och rödkålssalladen. Imorgon ska det bakas danskt rågbröd. osv.osv.
Men så kom jag på…har jag dugliga ölglas för provning?
I skåpet: finska kartio-glas 20 cl, tunna goda dricksglas med lite midja 40 cl och så de stora pint-glasen
Äsch nu när jag skriver så kommer jag fram till att det blir ju perfekt med de båda första varianterna och en kanna vatten på bordet.
Förresten, tack för svar om barn och kost från när jag skulle hitta matig utflyktsmat till en heldag med små släktingar. Det gick utmärkt och vi gräddade goda piroger som gillades av såväl stora som små.
lyxlagat
Hej Emm och tack. Tack, tack! 🙂 Hoppas livet är på topp i julestugan! Må väl!
//Frederik