Fried Chicken and Noodles

Enkel anrättning som kan vändas och vridas åt vilket håll ni vill. Här har jag gjort den med kinesiska Lo Mein-nudlar och friterad kyckling för att det helt enkelt är förjäkla gott!! Jag älskar min Satakesås, den finns här på sajten om ni vill toppa hela anrättningen, inget måste men gott!!

Fried Chicken and Noodles

4 portioner

700 g kycklinginnerfiléer
4 salladslökar, fint slantade (Spara 1/4 till garnityr)
Ca 500 gr Kinesiska Lo Mein-nudlar (äggnudlar kan annars användas)
Olja för fritering
5 msk maizena
4 msk Shaoxing-vin eller torr sherry
4 msk kinesisk soja
1 tsk Five spice, kryddmix
Chiliflakes
Salt
1 liter vatten

Dela kycklingbitarna i halvor. Vispa ihop 4 msk Shaoxing, 4 msk soja och kryddmixen. Marinera kycklingbitarna i sojablandningen i rumstemperatur i minst 2 timmar.

Hetta upp olja i en mindre stekpanna (eller helst en skålad wok), cirka 5 cm djupt med olja. Mät temperaturen till cirka 160°C. Vänd de marinerade kycklinglåren i maizena och fritera till gyllene brun runt om. Arbeta i omgångar. När alla bitar är klara – höj tempen till 180°C och ge alla bitarna en sista kick för att bli riktigt gyllene och krispiga. Låt rinna av på galler.

Koka upp vatten med buljongtärning, 4 msk Shaxong och soja. Tillsätt salladslök. Låt koka en minut. Lägg ner nudlarna och koka klart enligt tisdsangivelsen på förpackningen.

Sleva upp nudlarna i fyra skålar. Häll över lite av den rykande varma kycklingbuljongen och toppa med krispig kyckling. Ringla över Satake sauce om ni har gjort en sån, garnera med sparade salladslökar och lite chiliflakes.

Du kanske också gillar