Eskobar firade med Skrei

Hej vänner,

Igår firades nya albumet som äntligen är färdigt. Eskobar har varit i studion i mer eller mindre två år i sträck och det har varit magiskt roligt, men nu är skivan alltså klar. I vanlig tradition bjöd vi ut vår producent på en finfin middag och det blev på Restaurang B.A.R på Blasieholmenwild river, fuller's, b.a.r, frederik zäll, lyxlagat, eskobar

Jag fick testa Wild River från Fuller’s som jag varit nyfiken på ett tag, speciellt nu när jag snöat in totalt på att brygga eget öl. Wild River var faktiskt en ganska trevlig upplevelse får jag ändå säga. Jag har läst allt från totalsågningar till hyllningar och jag lutar klart mot den senare. Fin grapefruktcitrus i smaken, trots ganska försiktig arom. Aningen kort i eftersmaken, men man efterlämnas ändå med en känsla av att man varit med om ngt välsmakande. Fint!

På B.A.R. väljer man maten i en saluhallsdisk vilket är ett otroligt trevligt sätt att kika på en meny. Hela gänget valde varsin bit Skrei som kockarna då plockar från den isfyllda disken och lägger på grillen. Därefter väljer man sina tillbehör från menyn. Jag valde grillad broccoli med lagrad ost & olivolja, pommes frittes och en chipotlemajonnäs. Inte illa alls! Skreien hade premiär den 23/1 och mitt tips till er, kära läsare, är att gå loss så mycket ni bara kan. Det finns mycket gott om Skrei och det smakar magiskt gott om Skrei.

Vill ni så kan ni läsa mer på Norks Fisk’s hemsida. Finns en hel del kul information om Skreien där.

Här finner ni tidigare inlägg om just Skrei på min blogg;

Inkokt Skrei med äpple & pepparrot

Skreipremiär på Långbro Värdshus 2013

Halstrad Skrei med konfitterade tomater

Ugnsbakad Skrei

I kväll ska jag laga upp ett recept som jag tar fram i samarbete med ett vinhus och gissa vilken råvara jag tänker använda… Jo då, Skrei, hahah! 🙂

Väl mött igen vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar