Dubbel Chokladpannacotta & Double Chocolate Stout

Chokladpannacotta Stout1

Jag har inspirerats av lite olika recept när jag skapade denna dessert. Testa gärna!
Det tar lite tid, det är lite pilligt, men det är ju det som är det fina!

4 Portioner

4 dl Vispgrädde
4 msk Socker
100g Droste Mjölkchoklad (pastiller)
100g Droste Mörk choklad (pastiller)
1/2 tsk Gelatinpulver (kan bytas mot 1 gelatinblad)
1/2 msk Vatten
1/2 Banan

Till Choklapanacotta & Chokladstout vore det inget annat än en skandal om inte Hot Chocolate fick ljuda i stereon. You Sexy Thing!

Rör ut hälften av gelatinpulvret i hälften av vattnet. Låt stå och dra några minuter.

Koka upp 2 dl grädde med 2 msk socker. Ta bort från värmen och låt stå under lock ca 7-8 minuter. Rör ner gelatin i den ljumma grädden och rör om så att gelatinet löser sig väl.

Krossa den mörka chokladen och smält den i vattenbad eller i micron. Häll grädden över den mörka chokladen och blanda till fin smet.

Fördela krämen jämnt i portionsskålar och ställ i kylen i ca 1 timme.

Mosa bananen och fördela den i portionsformarna försiktigt ovanpå den mörka chokladen.

Upprepa pannacottaprocessen nu med mjölkchokladen och häll den försiktigt ovanpå den mörka chokladen med bananmoset.

Låt stå kallt i ca 3 timmar innan servering.

Ett glas Young’s Double Chocolate Stout till och glädjen är total!

Lycka till!

//FZ

Du kanske också gillar

  1. Anneli

    Grattis igen och mums:)
    Kram

  2. frederik

    Tackar, tackar! 🙂