Dresden, sedan Mannheim
I förrgår spelade vi i Dresden, en utomhuskonsert som var en otroligt mäktig upplevelse för oss. Många, många tusen fanns i publiken och gav oss ett otroligt varmt mottagande. Efter den solskenssagan packade vi in oss i vår Hymer och rullade till Mannheim dit vi anlände i går vid lunchtid. Kvällen var tom i kalendern, så det var till att plocka fram Webern så klart och gott blev det!! 🙂
Vad grillades då..? Jo, eftersom butiksutbudet var ngt begränsat här vid arenan så får man tänka till rejält, men det blev sannerligen bra. Jag köpte 2 fina skivor rib eye och penslade dem med en olja som jag blandat enligt följande;
2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 klyftor vitlök, pressade
1 msk honung
1/2 msk salt
2 tsk svartpeppar
2 rejäla nypor chiliflingor, riktigt heta
Därefter trädde jag upp bitar på spett och varvade med färsk chili och rödlök. Använder ni träspett så kan det vara smart att linda in ändarna i folie.
Tänd grillen och max dess temperatur, gärna över 300°C. Lägg på ett folieark med rökträ, jag använde Mesquite. När det bolmar, lägg på ytterligare rökträ och spetten. Grilla hastigt i en väldans massa rök runt om, lägg spetten på indirekt värme och låt dem rökas i ytterligare 2 – 3 minuter. Pressa över citron och servera i pitabröd med strimlad vitkål, tomat, lök, majs, vitlökssås och en god pils!
I kväll är det alltså gig i Mannheim , SAP Arena! Glädjeliv!!! 🙂