Svinninge Bullet Releasefest

Hej hej,

Eskobar har nu parkerat vår finfina Hymer i Stuttgart i löjligt stekande hetta. Vi anlände i går förmiddags och hade en ledig dag som spenderades i varsin solstol, under soltaket vid bilen. 35 i skuggan hade vi på eftermiddagen och värmen ska bli än kraftfullare ända tills på måndag har vi hört. Solskyddsfaktor hög… 🙂

Vi avrundade ju i Mannheim med en helt grymt kul parkeringsplats-BBQ tillsammans med crew och band då vi firade att mitt öl Svinninge Bullet nu är släppt och finns på Systembolagets BS och på utvalda krogar. Just nu har första vändan gått åt, men fler flaskor är på väg till Systembolagets depå för beställning.

svinninge bullet, hymer, lyxlagat, svinninge ölkompani, nils oscar, frederik zäll

På Webern hade jag fixat coca-colamarinerade fläskfiléer som sedan skivades i lövtunna skivor och serverades i amerikanska hot dog buns tillsammans med strimlad vitkål, finhackad chili, hemmagjord bbq-sås, majonnäs, skivad lök, tomat och så klart en Svinninge Bullet Premium Pale Ale. 🙂

Hemmagjord BBQ-sås slänger man ihop hur lätt som helst. Denna gång gjorde jag följande;

Finhacka en gul lök och två klyftor vitlök. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och blondera löken. Den ska inte få färg. Slå på ca 500g krossade tomater och lägg i 2 chipotles. Vänd ner 2-3 msk rödvinsvinäger, en rejäl näve muscovadosocker, salt och svartpeppar. Rör runt under uppkok, låt sedan sjuda på svag värme i 2 – 3 timmar. Tillsätt vatten om den kokar ner för mycket. Smaka av under tiden. Viktigt med en bra BBQ-sås är hög sötma, men även en fin sälta och syra från vinägern. Och så klart hettan från chipotlen. Ni bestämmer givetvis själva när den är perfekt för er! Smiley smile

Skål och ta hand om er, höres inom kort!

//Frederik Zäll – Eskobar

Du kanske också gillar