…then we take Berlin

Japp, Eskobar & Roxette har landat i Berlin, på O2 World Arena. Om jag ska förtydliga så har jag ingen aning om Roxette har landat ännu och vi kom med husbil till campingen igår, haha!! Dock är nu hela scenbygget i full fart och vi håller på att installera oss i logen.

o2 arena berlin eskobar lyxlagat hymer roxette

Gårdagen handlade om resa och camping. Framåt eftermiddag kom en fotograf till oss som gör ett stort jobb om hela Roxettes världsturné och plåtade Eskobars turnéliv. I sann Lyxlagat-anda hade jag plockat fram stora Webern och grillade loss lite Mexican/Texas-BBQ.

flaskfile, mexican, texas, bbq, lyxlagat, hymer, eskobar

Jag marinerade en finfin och välputsad fläskfilé i;

3 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl ljus lager
1 nypa chiliflingor
1 fint skivad klyfta vitlök
svartpeppar & salt
3 msk BBQ-rub

BBQ-rubben gör ni helst själva (stor batch, håller i burk läääänge…)

3 msk paprikapulver
1 msk smoked paprika
1/2 msk cayennepeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
2 msk sellerisalt
2 tsk nymald svartpeppar

Efter sisådär 4 timmar i dubbla plastpåsar där köttet och marinaden gosat så tändes grillen. Alla briketter på ena sidan. När briketterna hettats upp och blivit glödande orange/grå, lägg på ett stort foliepaket fyllt med Mesquite rökflis. Lägg locket på grillen, alla spjäll öppna, och invänta mäktigt bolmande och magisk doft. Lägg då köttet på direkt värme och grilla till finfina ränder runt om. Flytta sedan köttet till sidan på indirekt värme. Se till att det finns rikligt med rökflis. Täck med lock och låt köttet rökas i 10 minuter.

Vila köttet i 5 minuter på skärbrädan innan det trancheras i tunna, tunna skivor. Pressa lime över köttet och håll det sedan varmt i folie.

flaskfile, mexican, texas, bbq, lyxlagat, hymer, eskobar

Servera bums med tortillas, limeklyftor, majs, gräddfil, Louisiana Hot Sauce, färsk chili, rödlök, sallad, riven cheddar, tomat eller vad ni än helst önskar. En kall lättdrucken lager till, välkyld, sitter som en smäck till den smakrika och kryddiga maten.

TexMex-BBQ på Eskobariska! Haha! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar