Chicken Tikka

Hej på er gott folk,

Idag kommer ett snabbt tips på en finfin Tikka Masala. Hur ”äkta” den är vågar jag inte svara på, men gott är det hur som helst. 🙂 Kryddblandningen Tikka Masala kan man köpa färdig, men görs så klart bäst själv. Läs mer om kryddblandningen på till exempel denna engelskspråkiga sajt, eller googla själva för enkla recept.

chicken, tikka, masala, kyckling, frederik zäll, lyxlagat

Chicken Tikka Masala

4 portioner

800 g kycklinglårtfiléer utan skinn
1 liten röd lök
2 klyftor vitlök
Ca 1 msk färskriven ingefära
500 g passerade tomater
40 g tikka masala
2,5 dl matlagningsyoghurt
Ris till er alla & gärna vitlöksnaan
1 klick smör
1 nypa salt
I kockens glas: King Fisher (71224)
I kockens öra: Paul Simon – Slip Slidin’ Away Live (tribute to Phil Ramone)

Skala och riv vitlök och rödlök. Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om. Strö över tikka masala och vänd runt så att kryddorna fördelas på kycklingbitarna. Vänd ner rödlök och vitlök och låt fräsa ytterligare en minut eller två. Avsluta med att röra ner ingefära och lite salt. Blanda runt och dra ned värmen till medium/låg.

Slå på passerade tomater och låt sjuda sakta under lock.

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

När riset är klart är även kycklingen nära. Vänd ner yoghurt och blanda. Servera rykande het med det kokta riset och varma vitlöksnaan. Lite matyoghurt med gurka och mynta till är supergott!

//Frederik

 

Du kanske också gillar