Från glasslanseringen

Hej på er kära medborgare,

Solen skiner även idag på oss, det blir nog till att jobba på balkongen! 🙂

Tänkte att jag skulle tipsa er om lite goda ting att servera till en bra glass, nyligen höll jag i en lansering av nya glassar från Häagen-Dazs och som medlem i Glassakademin så är en av de punkter vi jobbar med just den att låta kreativiteten förhöja glassen från en enkel skopa till en mer komplett dessert. Nedan följer tre olika varianter på tillbehör som funkar mycket fint till glass, men tänk också på att detta bara är exempel. Smaker och konstistenser kan varieras i oändlighet!

häagen-dazs, glasslansering, hotel kungsträdgården, frederik zäll, lyxlagat, glassakademin, tillbehör till glass, vit chokladsås, rostade valnötter, citron, sorbet, citronsorbet, basilikasås

SALTROSTADE NÖTTER

Pekannötter, hasselnötter eller valnötter
Rörsocker
Flingsalt

Rosta nötterna i torr panna, strö över socker, rör om tills det smält, strö över rikligt med flingsalt.

Låt svalna på bakplåtspapper. Hacka mycket grovt.

Servera till exempel på en högkvalitativ glass, passar till egentligen vilken smak som helst, jag serverade den till en ”Cookie & Dough”.

CITRONSÅS MED BASILIKA

1,25 dl socker
1 dl vatten
1 dl citronsaft
Zest av ½ citron
1 kruka basilika
1 msk mascarpone

Koka ihop sockerlagen, låt svalna.

Rör ned citronsaft, zest, fint skuren basilika och mascarpone.

Häll i form och ställ i frysen. Rör om var 30:e minut under tre timmar.

Ni har nu en mycket trevlig citron- & basilikasorbet. Låt den smälta nästan helt och servera den som sås till en bärglass.

VIT CHOKLADSÅS

2 dl grädde
200 g vit choklad

Värm grädden och smält chokladen, det får inte koka. Servera varm till en mäktig och tung chokladglass.

Enkelt, men helt magiskt gott och sätter verkligen en extra trevlig twist på glassen!

Ta hand om er vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar