Batterierna är laddade

Hej vänner,

Efter fem veckors semestrande i vårt magiska land är nu batterierna laddade och jag är tillbaka i arbete. Nästa vecka tar vi återigen tag i skivinspelningen som bara har några få arbetsdagar kvar. Denna vecka är det full fokus på färdigställandet av min kommande bok om amerikansk BBQ. Deadline är sista aug, så det är bara att grilla på… Hahah! 🙂

skärgård, lyxlagat, frederik zäll, orrskär 27

Vi har hunnit tuffa omkring i tre hela veckor på vår nyinköpta båt och jag tänkte passa på att säga tack till vädergudarna. Jisses vilken underbar sommar vi har haft hittills. Under dessa veckor har vi täckt in en hel del naturhamnar från Gisslingö vid Norrtälje i norr och Utö i söder. Som vanligt så intogs en hamburgare på Seglarbaren på Utö där vi även hyrde cyklar och spelade minigolf. Som en charterresa komprimerad på två dygn, hehe.

Hickory hamburgare lyxlagat

Hamburgare blir dock så klart godast om man grillar dem själv. Mitt tips, som är baserat på Jon Widegrens filosofi, är att grovmala köttet och bara salta och peppra vid grillningen. Jag använder 4/5 högrev och 1/5 picnicbog. Hetta därefter upp grillen med ne låda hickoryspån tills det bolmar rejält. Lägg burgarna i halster eller på grillnät och tryck ut dem till 1,5 cm tjocklek. Grilla burgarna klara på ena sidan och vänd dem. Grilla klart på andra sidan.

Servera glädjen i varma bröd med stark Louisiana Hot Sauce, cheddarost, sallad, tomat och rödlök.Grillmagi!!! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Anna

    Hej! kan du inte tipsa om goda tillbehör för en kräftskiva? behöver verkligen inspiration